Stichting Ensemble Klang: Gedreven door de makers van de toekomst

Doelstelling

Stichting Ensemble Klang richt zich op het initiëren, uitvoeren en promoten van nieuwe muziek, gemaakt doorenkele van de meest interessante en baanbrekende makers van dit moment. De stichting stort zich op het onbekende en ongehoorde, op zoek naar nieuwe sonische en visuele avonturen.Zij creëert projecten waarin saxofoons, elektrische gitaren, toetsen, slagwerk, elektronica en blazers centraal staan: virtuoze kamermuziek met een grote impact.

Stichting Ensemble Klang is een collectief met een gemeenschappelijke missie: we worden gedreven door een fundamenteel geloof in de kracht van “nieuwe muziek van nu” en we willen hiermee het grootst mogelijke publiek enthousiasmeren. We richten ons op de snijvlakken tussen verschillende muziekgenres en kunstdisciplines waar de inspirerende vernieuwingen van nu plaatsvinden, en zoeken verbinding met de actuele thema’s van vandaag.

In een samenleving die ultieme waarde hecht aan comfort,is het onze visie om ontdekkingsmuziek te creëren die zowel de makers als het publiek naar imaginaire werelden brengt, met nieuwe ervaringen en inzichten. Wij zien grenzen, genres en disciplines steeds vloeibaarder worden en constateren dat het publiek zich niet zo makkelijk meer in vaste hokjes laat plaatsen. SEK voelt zich thuis in deze nieuwe realiteit en bouwt avontuurlijke projecten voor het nieuwsgierige publiek van nu.

.

Financiële gegevens